След кошмарното пътуване от ледените води на Антарктида до Южна Америка , нова драматична ситуацията за шампиона Петър Стойчев и екипа му в аржентинската столица Буенос Айрес. Заради срещата на световните лидери от Г-20 българинът не може да стигне до залата, в която заседава Международната федерация по ледено плуване и продължава да бъде в хотела. 

„Мислех, че драмите свършиха, като стъпихме на твърда земя в Ушуая, но съм се излъгал. На не повече от 200 метра от мен е „Каса Росада”, който е правителственият дворец на Аржентина и всичко около него е блокирано от полиция. Невъзможно е да се повика такси или друг автомобил, защото районът е отцепен и тотално недостъпен. Стоим в лобито на хотела и гледаме какво става навън. Спокойно е, няма напрежение, но шанс да изляза и стигна до залата където е ръководството на федерацията е невъзможен. Вероятно с конферентна връзка ще осъществим контакт и коментираме с колегите предстоящия сезон за догодина.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Досега не бях попадал в такава ситуация, но винаги има първи път (смее се) . Всички гости, които напускат нашия хотел, бутат куфарите и ходят пеша няколко километра, за да стигнат до място за транспорт до летището. Вероятно и ние така ще направим, когато му дойде времето да хванем самолета от тук, защото друг вариант няма. Точно в епицентъра на събитията сме, но пак ще повторя, че всичко е спокойно и полицията се грижи за реда и безопасността на хората”, разказа Петър Стойчев. 

За подвига, който направи с плуването си  в Антарктида, българинът ще говори за първи път пред българските медии в понеделник (3 декември) от 11:00 часа на басейн „Спартак” в София.