Рамона Зибенхофер записа историческа първа победа в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 27-годишната австрийка триумфира в спускането в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо с време 1:15.44 минути.

Суперзвездата в женските алпийски ски Линдзи Вон се завърна на пистата, след като пропусна началото на сезона заради контузия на коляното. Американката обаче завърши 15-а с 1:16.63 минута. Тя се нуждае от още пет победи, за да подобри рекорда на шведската легенда Ингемар Стенмарк - 86 успеха за Световната купа.

Втора в Кортина Д'Ампецо остана световната шампионка в дисциплината Илка Щухец (Словения) с изоставане от 40 стотни от секундата, а трета на 46 стотни след победителката завърши нейната сънародничка Щефани Фенийр.

В генералното класиране за Световната купа американката Микаела Шифрин е на върха с 1394 точки след 20 старта пред Петра Влъхова (Словакия) с 898 точки и Уенди Холденер (Швейцария) с 593 точки.

За малката световна купа в спускането води Никол Шмидхофер (Австрия) с 248 точки, след като в днешния старт финишира на 12-а позиция. Втора е Илка Щухец с 238 точки, а трета - Рамона Зибенхофер с 220 точки.