Т.нар. Национален младежки форум, който се опитва да саботира постигнатото от правителството на Бойко Борисов в сектор “Младеж” под диктовката на БСП и лично на лидерката на партията, се ръководи от дъщерята на Антон Кутев – Мина Кутeва. Бившият председател на НМФ и настоящ кукловод на структурата Лили Еленкова е сестра на депутата от 42-то НС Станислав Владимиров. Той е брат на Лили Еленкова, води листата на БСП-Перник на парламентарни избори 2017 и е председател на областния съвет на БСП Перник. Двамата са племеници на дългогодишния лидер на Червените Ненко Темелков, от който е поел поста.

При встъпване в длъжност на служебното правителство министър Даниела Дашева издава заповед за обновяване на състава на Обществения съвет по въпросите на младежта към министъра на младежта и спорта и с неясна процедура включват в него 15 организации без провеждане на подбор. За председател е избрана Илина Мутафчиев, председател и на НМФ. Koято в последните дни е най-активна в атаката срещу Министерство на младежта и спорта.

Защо? Защото с встъпване в длъжност на настоящото правителство и на министър Красен Кралев бяха въведени ясни правила за функционирането и дейността на обществения съвет. След като тези правила са утвърдени е проведена публична процедура, обявена на сайта и по всички комуникационни канали,  като всички кандидатствали организации са приети и в момента той наброява 27 организации. Според новите правила и с оглед равенство между отделните организации, Съветът се председателства от ресорния заместник-министър. По този начин ММС отваря работата си с всички младежки организации, което разби монопола на НМФ.

Миналата година по времето на служебното правителство е създадена междуведомствена работна група по координиране на дейностите по изготвяне на предложение за изменение и допълнение на Закона за младежта! В състава й не е включена нито една национално-представителна младежка организация. Националното представителство на младежка организация е единственият статут, който Законът за младежта признава за представляване на млади хора в страната. Единствената "неправителствена организация" в групата е НМФ на БСП, който нямат статут на национално-представителна младежка организация. Такива към момента са БМЧК и Национално сдружение „Младежки глас“, които са основния “враг” на монополистите в младежкия сектор, отгледани и изхранвани от БСП.

БСП се опитват да разклатят младежкия сектор и да върнат монопола на непризнатата от неправителствени сектор младежка организация. Говори се и за обещани постове на Евроизбори 2019, ако са достатъчно старателни в усилията си да очернят Председателството.