Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева не скри вълнението си след силното представяне на грациите и златния медал, който спечелиха за втора поредна година пред родна публика. 
 
„Първо трябва да поздравим целия български отбор с участието в многобоя – и ансамбъл, и индивидуално. Разбира се, най-вече съм щастлива за участието на ансамбъла – представянето и оценяването на съчетанията ни. На фона един такъв състезателен ден, на такова състезание като Световната купа, имах шанса много добре да видя зад кулисите нашите съперници и голяма част видях в състезанията до момента и мога да кажа, че на този етап има само един отбор - България и всички останали. 

Много сме силни, брутално силни сме. Допуснахме грешки и в двата дни, сериозни грешки, имаше и неточности, но оценките говорят сами за себе си какво представляват нашите композиции. С динамика, която излиза извън мащаб, трудност, енергия, сила, които малко отбори биха си позволили. Да не кажа може би никой няма да си позволи“, каза Раева.

„От утрешния ден очаквам момичетата да са максимално мобилизирани. Ансамбълът да издържи, да играят така, както играят. България в момента в лицето на момичетата на от ансамбъла, това не са войни, това са изключителни момичета. Аз не съм виждала до сега състезатели с такава сила и дух. Златните момичета, които всички толкова обичате бяха страхотни, но тези момичета носят нещо в себе си. Днес сутринта ми се обади Вера Маринова, истинският глас на художествената гимнастика, тя ми каза, че никога до сега по света в историята на художествената гимнастика не е имало такъв ансамбъл. Досега България и света не са имали такива съчетания и ансамбъл с такава динамика. С такава култивирана невероятна, истинска сила. Колежите от чужбина до една идват и ни казват: „Илиана, няма коментар“. Виждате какви оценки взимат с грешки“, добави председателят на федерацията.