Илиана Раева отвърна на Симона Пейчева, която преди няколко дни даде пресконференция и заяви, че официално слага край на кариерата си. Припомняме, че Симона се върна в началото на 2013 година, след петгодишно прекъсване, с опит отново да се докаже. Според нея обаче не й е бил даден шанс да го направи.

"Не знам каква кариера започна Симона, за да има край. На нея по-рядко отговарям. С решение на Управителния съвет, с категорично нарушаване регламента на националните отбори, защото е Симона Пейчева...Художествената гимнастика има три категории - "А", "Б" и "Елит". Тя беше допусната да участва във Велико Търново в състезание от категория "Елит". Съдийстваха 32 съдийки, имахме три комисии. След състезанието Симона Пейчева дойде при мен и попита: "Госпожо, какво мислите?" казах й: "Очаквах нещо по-различно, играеш старите си елементи", но я поздравих за формата, в която се намира. Не лоши съчетания, но не отговарящи за претенциите й. След това беше допусната до контролните състезания на националния отбор. Колко нарушения да направим още?! Да спрем Силвия Митава, за да отиде Симона Пейчева на Световна купа. Това е толкова несериозно, че не ми се коментира. Ние не можем да спрем Силвия Митева, Мария Матева или Невяна Владинова, за да участва Симона Пейчева, която е на 28 години. Тя след една година може да реши, че ще се откаже. Ние какво правим?! Ние имаме стратегия", заяви Илиана Раева.

"Симона Пейчева ви каза, че е първа на първото състезание, но защо не ви каза, че на него не участваха момичетата от националния отбор. Оставаше и на него да не е първа. На втория етап от осем неутрални съдии имаме запис, тя е на десето място. Имаме видеозапис, може да го видите, може да изискате.

След това тя даде "ента" пресконференция, защото при нея са през пет дни, че сега видите ли какво ще се случи, има страхотно развитие на нещата, как Русия или някоя иска да тренира Симона Пейчева. Симона Пейчева е в България и си слага край на кариерата си, както я нарича кариера от 6 месеца. Смятате ли, че ако Симона Пейчева има предложение, ще остане в България?! Аз толкова се наслушах на пресконференции и заплахи на Симона Пейчева, че...Защото федерацията спря Симона Пейчева. Илиана Раева я спря?! Как я спрях, че нарушихме регламент и това го знаят всички клубове в страната, за да участва директно в категория "Елит". Това е абсолютно нарушение на регламента и единодушно гласувахме да й се даде шанс. Аз моля, когато има такива пресконференции, да попитате ответната страна. Това са нападки и сто процентови лъжи и от едната, и от другата.

На въпрос за дългото прекъсване на Симона Пейчева, Илиана Раева отговори: "Колкото и нескромно да звучи, аз се отказах, върнах се и спечелих четири медала, но нито един златен. И то прекъсването ми беше шест месеца, а не 5 години. Аз не й казах в прав текст, че не й вярвам, въпреки че беше така. Тя заяви, че ще докаже на всички, които не вярват...Да, значи големият състезател се връща и доказва. Тогава й стискам ръката и я поздравявам. На контролното всички съдии видяха и признаха какво й липсва. И чужденците го видяха, а тя го усети. Тогава й дадохме доста съвети, чисто спортно-технически, защото формата й, признаваме, беше блестяща, все едно не е спирала, но гимнастиката се промени. Сега, как си представяте на 32 години състезател на Олимпиадата в Рио. Това нормално ли е?! Как в световен мащаб ще приемат България. Дайте да говорим някакви истински неща. На 32 години Симона Пейчева ще е в Рио де Жанейро. Вие вярвате ли, че на толкова години ще продължи да играе?!"