Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева изригна покрай наказанието на Международния олимпийски комитет. Тя нарече предстоящите игри в Пьончан "осакатени" заради очакваната липса на много руски спортисти, които няма да имат право да използват флага, химна и името на страната си.

"Всички, които до последната минута вярвахте в справедливостта и се надявахте на нещо по-добро, моля ви не се отчайвайте. Както и вие, аз също през изминалата година до последната минута вярвах в справедливостта. Решението на МОК не бива да се нарича неочаквано. Принципно всичко вървеше в тази посока, но аз все пак се надявах да се позволи на чистите и неопетнени спортисти да излязат на спортните трасета под флага на своята страна - Русия.

"Мислех, че позицията на МОК е да отстоява и защитава чистите спортисти по целия свят, без да се взира в тяхната националност, цвят на кожата или етническа принадлежност и това ще бъде показано в действителност. Какво остана от принципа на олимпизма, от духа на Олимпиадата, от идеята за Олимпийските игри? Без Русия това е една куца Олимпиада, пише още Исинбаева в "Инстраграм".