Руският шампион по борба класически стил Сергей Чуев беше убит в един от московските паркове, където се е разхождал с приятелката си. Той се е опитал да помогне на бременна жена, която била нападната от група младежи.

В резултат на това нападателите започнали да го налагат и не спрели, докато той не потънал в намиращото се в парка изкуствено езеро. След това избягали. Трагичният инцидент е станал снощи. Полицията е започнала разследване по случая, а в интернет изтекоха записи от мястото на убийството.

Руските власти обявиха, че има арестувани по случая. Органите не разкриват броя на задържаните. Само споменават, че става дума за група лица, подозирани за нанасяне на телесни повреди на мъж и жена, като мъжът е починал от раните си.

Свидетел на случилото се разказа пред „Рен ТВ“, че Чуев е бил в създание, когато е бил изваден от езерото. Той е дишал трудно и хриптене. Починал е след неуспешен опит на екипа на спешната помощ да спаси живота му. През това време приятелката на бореца е стояла на наблизо, изпаднала в шок и крещяла за помощ. Според очевидеца още двама души са пострадали при инцидента.