Легендата на бейзболния Бостън Ред Сокс Давид Ортис беше прострелян в бар в родната си Доминиканска република. 43-годишният бивш бейзболист е откаран в местната болница в Санто Доминго.

Според информациите, Ортис е нападнат от мъж, който слязъл от мотоциклет, нахвърлил се над него и го прострелял в гърба от близко разстояние. Инцидентът станал малко преди 9 часа вечерта. Куршумът минал през долната част на гърба на бившия спортист и е излязъл през стомаха му. Свидетели твърдят, че при пристигането на лекарите Ортис е казал: „Моля, не ме оставяйте да умра! Аз съм добър човек“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Давид Ортис е претърпял операция и е в стабилно състояние. Няма засегнати важни органи и се очаква той да се възстанови напълно. Бившият му тим Бостън Ред Сокс е предложил частен самолет да го отведе до САЩ за продължаващо лечение. Полицията в Санто Доминго вече е арестувала заподозрян, който преди това е бил пребит от свидетелите в бара. Заради това и той е в болница и получава лекарска помощ.

Ортис, който е роден в Санто Доминго, играе в Мейджър Лийг Бейзбол в продължение на 20 сезона, като 14 от тях за Бостън Ред Сокс. За цялата си кариера има 541 хоумръна. Той е 10-кратен участник в Мача на звездите, три пъти печели шампионската титла с Бостън (2004, 2007 и 2013). През 2016 година прекратява кариерата си, но продължава да работи за Ред Сокс като специален асистент.