Едно красиво и талантливо българско момиче смени попрището и от килима на художествената гимнастика се изстреля в холивудската мегапродукция „Дъмбо“. Златното момиче на България Радина Филипова е част от екипа, избран от Тим Бъртън за нова адаптация на филм за Слончето с големите уши, пише bg-voice.com.

През последните няколко години режисьорът, известен с мрачните си и мистични филми като „Едуард Ножиците” и „Кошмари преди Коледа”, покори публиката с двете си адаптации на “Алиса”.

А най-новата му разказва историята на бивш цирков артист, който след войната трябва да се грижи за слонче с големи уши, подложено на подигравки в цирка. Част от актьорския състав са световноизвестните

Дани де Вито и Колин Фарел

Радина се запознава с тях на снимачната площадка и по-късно споделя, че освен ненадминати професионалисти те са и изключително земни и приятни хора, с които всеки би бил щастлив да общува.

Нашето момиче получи одобрение от студиото на Disney след изключително прецизен подбор. Тя е избрана за участие в цирковата хореография на „Дъмбо” и заедно с още 4 български момичета поемат към Лондон, където протича и целият снимачен процес.

„Подготовката за такава грандиозна продукция е изключително сериозна. Месец и половина бяхме в Лондон, за да направим най-съвършената хореография, в която всички сме като една. Беше огромна чест и удоволствие за мен да бъда част от този невероятен екип“, споделя Радина.

„Тази възможност беше не просто професионален ангажимент, това беше уникален шанс, който рядко може да се случи. Затова съм благодарна, че попаднах там, вложих всичките си усилия и енергия, запознах се със страхотни хора и научих много“, казва още Радина за приключението, наречено „Дъмбо“.

Цирковите сцени във филма

се отличават с изключителен синхрон и представляват абсолютен връх в едно от най-древните и обичани изкуства. Циркът представлява своеобразен дом и професионална арена, където всички герои във филма намират своето вдъхновение, сигурност и път към мечтите и именно заради това той се превръща в един от най-ярките акценти с послание към зрителите.

Точно в тези сцени място намери и Радина, която с нетърпение очакваме да видим като част от прелестната хореография в продукцията.

Творческият екип на |“Дъмбо“ включва оператора Бен Дейвис (“Доктор Стрейндж”, “Пазители на галактиката”), носителя на “Оскар” и дизайнер на продукцията Рик Хайнрикс (“Междузвездни войни: Последните джедаи”, “Къщата на сенките”), дизайнерката на костюми и четирикратна носителка на “Оскар” Колийн Атууд (“Алиса в страната на чудесата”, “Фантастични животни и къде да ги намерим”).

В света на красивите грации Радина е една от най-неотразимите. Неслучайно 21-годишното момиче бе определено и за

официален талисман

на Световното първенство по художествена гимнастика в София от 10 до 16 септември. Тя е и част от клипа на най-новата песен на Deep Zone “Българка”.

Доскоро Радина бе в националния отбор по художествена гимнастика, представяше България по европейски и световни форуми, но контузия я отказа от килима.

Затова тя стана съдийка в художествената гимнастика, а вече я виждаме и в още една роля.