Краси Георгиев стартира предизвикателството Коридор 8 - първият ултрамаратон с маршрут от Черно до Адриатическо море. Атлетът е пределно мотивиран да пробяга близо 1200-километровата дистация от Варна до Дуръс (Албания) за около 15 дни. Маршрутът, по който Георгиев ще премине, е част от трасето на европейския коридор №8, свързващ България, Северна Македония и Албания. Първият по рода си исторически ултрамаратон има за цел да обедини хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото #Свързаност, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, туризма и бизнеса между държавите.

Георгиев стартира дългото си бягане от общината във Варна в 9:00 часа. Местният ултрамаратонец Павел Петров беше смелчагата, който се осмели да бяга с Краси от морската ни столица до Несебър. Това е планираният маршрут за първия ден на предизвикателството. Утре Георгиев ще бяга от Бургас до Сливен.

"Никога досега не съм бягал 1200 километра, ще видим какво ще стане", коментира Краси Георгиев преди да стартира. 

"Всяка институция, към която се обърнахме за съдействие, ни помогна, защото виждат, че има смисъл в това нещо. Благодаря на всички, ще се радвам повече хора да бягат с мен", добави ултрамаратонецът. 

Докато бяга по магистралите Краси Георгиев ще бъде съпровождан от полицейски ескорт. 

Успоредно с етапите на ултрамаратона, във всеки един от 20-те града по неговия маршрут, ще се предвиждат много и разнообразни спортни събития и инициативи. Зрителите могат да следят в реално време, както бягането на Краси, така и случващото се в отделните градове по маршрута на маратона по WNESSTV: 

Програматa на ултрамаратона Коридор №8: 
8 май - Варна-Несебър
9 май - Бургас-Сливен
10 май - Сливен-Стара Загора  
11 май - Стара Загора-Пловдив  
12 май - Пловдив-Панагюрище  
13 май - Панагюрище-София  
14 май - София-Кюстендил  
15 май - Кюстендил-Крива Паланка
16 май - Крива Паланка - Скопие
17 май - Почивен ден в Скопие
18 май - Скопие-Тетово  
19 май - Тетово-Кичево
20 май - Кичево-Охрид  
21 май - Охрид-Елбасан
22 май - Елбасан-Тирана
23 май - Тирана-Дурес
24 май - Дуръс Финал 
25 май - Церемония по повод завършването на маратона