Габриела Петрова не остана доволна от представянето си на Балканиадата в Стара Загора. Тя спечели среброто с 14.34 мeтра, а шампионка стана гъркинята Параскеви Папахристу с 14.74 м.

"Няма как да съм доволна от 14.34 м доста пред дъската. Стана много хубаво състезание, но аз самата не успях да си направя разбега, за да покажа реалните си възможности", коментира преед bgathletic Петрова. 

"За две седмици няма какво генерално да се промени до Eвропейското, ще трябва да се направят повече пробягвания. Мисля, че състоянието ми е много добро, просто трябва да си направя бягането”, продължи българката.

"Папахристу не ме изненада, знаех, че миналата седмица на техния шампионат е скачала силно, познавам я като състезател, знам й възможностите и знаех, че ще стане конкуренция. Треньорът ми казваше да бягам по разбега, направих няколко различни бягания, което не трябва да допускам като опитен състезател. Има и такива състезания, но дано на европейското първенство да съумея да не ги правя тези неща. Мисля, че ще отработя нещата до Берлин. Чувствам се мотивирана, нахъсана, каквато трябва да бъда преди голямо първенство", каза още Петрова.
 
Тя ще бъде в сектора на европейското първенство заедно със световната шампионка за девойки Александра Начева. 

"Разбира се, че се радвам за нея - показа един изключителен резултат преди няколко дни на Световното. Виждаме се понякога на стадиона, пожелавам й да е здрава и да върви само напред. Времето е пред нея”, добави Габриела Петрова.