След мачовете за Купата на Краля през седмицата, битките от испанската Ла Лига се подновяват този уикенд и спортните канали на А1 отново ще направят феновете свидетели на най-интересните двубои.

Началото на маратона ще бъде поставено в събота от 14:00 часа с мача между Леганес и Уеска. От 17:15 часа един срещу друг излизат Валенсия и Валядолид. И двата тима не оправдават очакванията на феновете си от началото на сезона и се намират много близо до зоната на изпадащите. За да не бъдат въвлечени в жестоката борба за оцеляване, и „прилепите“, и „лилаво-белите“ трябва да си спомнят как се печелят мачове.

От 19:30 часа е време за любопитния сблъсък между двете приятни изненади на първия полусезон в Ла Лига – Жирона и Алавес. Съботният ден на XIX кръг в Примера ще се затвори с мача между Виляреал и Хетафе от 21:45 часа. По традиция и четирите двубоя ще се излъчат пряко в ефира на MAX Sport 2.

Неделният ден в Ла Лига ще предложи страхотни емоции на феновете, тъй като предстоят мачовете на четирите водещи и най-популярни тимове в Испания.

В 13:00 часа Атлетико (Мадрид) е домакин на Леванте, а от 17:15 часа е време за коравото дерби между съставите на Атлетик Билбао и Севиля. В 19:30 часа Барселона излиза като категоричен фаворит в домакинския си мач срещу Ейбар, а в 21:45 часа Реал Мадрид ще има тежката задача да запише първа победа за новата 2019 г. при гостуването си в Андалусия на местния Бетис. Четирите мача на фаворитите за титлата в Ла Лига ще можете да проследите пряко по MAX Sport 2.

Освен първокачествен футбол от Испания, спортните канали на А1 ще излъчат през уикенда пряко и двата ранни двубоя от Националната хокейна лига на Северна Америка. В събота от 20:00 часа е време за единственото градско дерби в НХЛ между съставите на Ню Йорк Рейнджърс и Ню Йорк Айлендърс. „Рейнджърите“, в чиито редици е и роденият в България вратар Александър Георгиев, се намират в страхотна криза и към момента съставът е в серия от 5 поредни загуби. Последната от тях дойде в четвъртък вечер с 3:4 именно от следващия съперник на Рейнджърс – Ню Йорк Айлендърс.

В ранния мач в неделя от 19:30 часа един от лидерите в НХЛ Нешвил Предатърс се изправя срещу борещия се за място в плейофите на Изток състав на Каролина Хърикейнс. Двата хокейни сблъсъка през уикенда ще се излъчат пряко по MAX Sport 1.