Биатлонистът Кристиян Стоянов от Берковица и триатлонистът Александър Сръндев от София получиха своите символични чекове на специална церемония в офиса на „Еврофутбол“. Двамата спечелиха съответно първо и второ място в конкурса „Спортен талант на публиката“, който се проведе от 4.06. до 17.06.2018 г. В него се включиха 82 спортисти, които кандидатстваха по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ за 2018 г., но не получиха финансиране по-рано през годината. 

Най-много подкрепа събра 20-годишният Кристиян с 1011 гласа. Вторият в класацията – 21-годишният Александър, привлече 997 привърженици или само с 14 по-малко. Поради незначителната разлика българският букмейкър реши да финансира и двамата състезатели. 

При представянето на Кристиян по време на церемонията стана ясно, че сред целите му за 2018 г. е да влезе в Топ 3 на Световното и на Европейското първенство по биатлон за юноши и младежи през 2018 г.

„Желая ти не само да постигнеш целта си да бъдеш в Топ 3, а и да завоюваш първото място!“, каза управителят на „Еврофутбол“ Руди Вачкова при връчването на символичния чек.

„Благодаря Ви за подкрепата! Тя е много важна за мен, защото всички знаем, че българският спорт не е добре финансово и бюджетите се съкращават всяка година. От 2018 г. съм в „А“ отбора при мъжете и конкуренцията е още по-голяма. С помощта на „Еврофутбол“ ще мога да си купя велосипеда, от който имам нужда. Всички от отбора имат добри велосипеди и това финансиране ще ми помогне да тренирам заедно с тях“, каза Кристиян Стоянов.  

Символичният чек на другия победител в конкурса – Александър Сръндев, връчи Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Организацията е партньор на „Еврофутбол“ по Програма „Спортни таланти“ за седма поредна година.  
„За втори път връчвам този чек на Александър и според мен той може да бъде ментор на останалите участници как се печели! Това е първият случай, в който някой печели наградата два пъти чрез гласа на публиката“, коментира Илиана Николова. 

„Чаках с нетърпение да получа шанса да участвам за втори път в конкурса „Спортен талант на публиката“. Радвам се, че отново успях да спечеля място в програмата и благодаря на „Еврофутбол“, че ми даде тази възможност, въпреки че бях втори. Финансирането отива за състезателни аерокапли, които са много необходим консуматив за триатлонистите“, допълни Александър Сръндев. 

Сумата, определена за Кристиян, е 2235 лева, а за Александър – 2000 лева. Тази година в гласуването за „Спортен талант на публиката“ бяха отчетени рекорден брой гласове – 12 144, дадени в подкрепа на 61 състезатели. 

„Еврофутбол“ приветства с „Добре дошли“ новите лица на Програма „Спортни таланти“ и им желае много успехи!

Медийни партньори по програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, вестник „Еврофутбол“, агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.