Остават четири дни до края на конкурса по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, чрез  който състезатели в индивидуални спортове на възраст до 28 години могат да получат финансиране от българския букмейкър за своята подготовка през годината. Отпускат се средства за лагери, участия в състезания, закупуване на екипировка и възстановяване.

За последните четири дни състезатели от три нови спорта подадоха своите кандидатури. Това са спортна стрелба, шорт-трек и кайтсърф.  Всички те се надяват да бъдат сред избраните за Спортни таланти на 2019 година, а техните имена ще станат ясни в края на март.

Документите за кандидатстване се намират в меню „Кандидатстване“ на сайта talanti.eurofootball.bg. Необходимо е да се попълни формуляр с проекто-бюджет, две препоръки и снимка. „Еврофутбол“ отпуска до 5000 лева, като освен тях се изисква и 20% съфинансиране. 

Проектите се приемат до 24.00 часа на 28.02.2019 г. на мейла [email protected] на фондация „Работилница за граждански инициативи“, които за осма поредна година са партньор на „Еврофутбол“ в осъществяването на програма „Спортни таланти“. Очакваме Ви!

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“;  агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.

Програма е част от проект „Печелиш и помагаш“ на „Еврофутбол“, който засяга корпоративната социална отговорност на българския букмейкър. Той се реализира от 2012 г. насам в партньорство с ФРГИ и цели да подпомогне развитието на следващите поколения спортисти на България. 

До момента по програмата „Спортни таланти“ са подкрепени 186 спортисти, като някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2018 г. са на стойност близо 800 000 лв.