13-годишната Мадлен Радуканова спечели наградата на в. "Монитор" за изгряваща звезда на 18-ия международен турнир по художествена гимнастика "Купа Левски" и приз "Маргарита Рангелова". Състезанието се проведе през уикенда в столичната зала "Универсиада" и събра участнички от 19 клуба на 12 страни.

Ден преди да започне новата учебна година в VІІ клас на столичното 22 СОУ "Г.С. Раковски", Мадлен си направи най-добрия подарък за новия сезон. Тя даде трети резултат в многобоя при девойките, но остана извън класирането заради регламента за само по 2 гимнастички от нации в него. По-малката от дъщерите на бившия треньор на ЦСКА и "Ботев" (Пловдив) Милен Радуканов попадна и в два от финалите на отделните уреди, като на бухалки завърши 4-а с оценка от 11,600 т., а на топка раздели същата позиция с Виржиниа Пучета (Аржентина) – с по 11,283 т.

"Самото влизане на Мадлен във финалите е успех за нея, тъй като това бе първото й състезание за новия сезон, а тя е с 1-2 години по-малка от съперничките си", похвали я треньорката й в клуб "Левски Триадица" Мария Кънчева.

След като спечели многобоя при девойките, Бистра Старейшинска грабна и 4-те титли на отделните уреди вчера. При жените носителката на Купа "Левски" Невяна Владинова спечели златните медали на всичките 3 уреда, на които участва – обръч, топка и лента. Тя получи и най-високата оценка в турнира – 17,150 за съчетанието си на топка. Нейната треньорка Бранимира Маркова спечели наградата на името на бившата спортна журналистка Маргарита Рангелова.

Японката Кие Кубота отмъкна приза за любимка на TV7 и News7. Катрин Тасева е любимката на публиката, а за Мис Турнир бяха определени Юлия Вишниевска (Полша) при девойките и Юрие Олнуки (Япония) при жените.