Появиха се скандални подробности за самолета, в който почина новото попълнение на Кардиф Емилиано Сала, съобщава "Гардиън".

Разследването на авиационния инцидент доказва, че летателната машина, която се разби в Ламанша, е падала към земята в продължение на 20 секунди, но преди това пилотът прави рязък завой на 180 градуса.

Останките от самолета бяха намерени на морското дъно на 30 метра от мястото, където се е разбил. Там крайните радари го разположиха на надморска височина от 1600 фута (488 метра), което показва, че той е падал почти вертикално в последните секунди. Това сочи доклад от Съвет за разследване на авиационни произшествия.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Следователите не са стигнали до заключението, което е причинило катастрофата на самолета, но пилотът е поискал спускане четири минути по-рано, очевидно за да избегне облака и да поддържа визия. Непотвърдените показания на радарите показват, че самолетът може да се е изкачил бързо преди крайното спускане.

AAIB заяви, че продължаващото разследване ще се фокусира върху опитите да се разберат показанията на радара от последните моменти на полета, както и анализ на възможния принос на лошото време.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!