Четири часа бе оперирана гимнастичката Цветелина Стоянова днес. Лекарите от „Пирогов“ са информирали близките на 21-годишната спортистка, че интервенцията на гръбнака е успешна. БЛИЦ научи, че на мястото на отстранени части от гръбнака, които са отчупени, са поставени специални планки. На по-късен етап ще трябва да има и интервенция на шиен прешлен, което в случая не е сериозен проблем. Припомняме, че грацията скочи преди 9 дни от шестия етаж на блока на баба си в столичния комплекс „Надежда“.

Цвети продължава да бъде обдишвана, т.е. не диша сама, но всички се надяват да преодолее и това и да започне да диша самостоятелно. Имаше вариант да пробият трахеята й, но засега не е прибегнато до тази интервенция. Още преди няколко дни написахме, че основният проблем остава с белия дроб. Трябва по-продължително време, за да се възстанови.

Преди дни пък от семейството на Стоянова направили курбан за нейното здраве, добавя Телеграф. Баба Цеца, на която е кръстена и при която живее гимнастичката, е омесила питка и всички са се помолили за оздравяването й. 
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА