Кирил Николов - Дизела записа още едно пето място в старт от световните серии по скайрънинг през сезона. Най-добрият ни планински бегач положи много усилия, за да бъде на челна позиция и в надпреварата "Skyrace des Matheysins" във френските Алпи. Състезанието беше четвърти кръг от световните серии по скайрънинг. Преди него Дизела участва и в първия кръг в Япония, където също завърши пети.

При много тежки условия в Алпите Кирил Николов и конкурентите му трябваше да преодолеят дистанцията от 27 км с обща положителна денивелация 1980 метра. В продължение на няколко километра атлетите се гонеха из сняг и мъгла, което допълнително го затрудни.

Българинът завърши с време 2 часа, 37 минути и 36 секунди след впечатляващ финален спринт заедно с Тибо Гариве от Франция. Дизела успя да го победи с 0.2 сек. и да заеме петото място. Победител с време 2:35:10 ч. стана Бартоломей Пшедвойевски от Полша.

"Тежки условия, 15 см нов сняг, около нула градуса над 2000 метра и отново пето място за мен в четвъртия кръг от световните скайрънинг серии. Французите се превръщат в любимите ми организатори. И за миг не си помислиха да сменят трасето, което в двата дни преди състезанието се промени драстично. Доволен съм от бягането си, но в следващия старт ще се опитам да не съм отново пети", коментира Дизела.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

След завръщането от Франция Кирил Николов посети Витошките морени, където обича да тренира. От местността край Златните мостове Дизела отправи предизвикателство към желаещите да "се пробват" в "Red Bull Moreni Challenge". Второто издание на състезанието ще се проведе на 8 юни. Вижте - ТУК!