Легендарната Екатерина Дафовска коментира пред БЛИЦ СПОРТ атаката от страна на Красимир Анев, който отново недоволства срещу оглавяваната от олимпийската шампионка Българска федерация по биатлон. Един от най-добрите ни състезатели изригна с гневно съобщение във "Фейсбук". 

"Все иска нещо, не мога да го разбера. Много е неприятно, угаждаме, угаждаме и в един момент ти се качва на главата. Вместо да говорим за спорта и постижения, ние пак се занимаваме със скандали", обясни логично недоволната от създалата се ситуация Екатерина Дафовска.

Олимпийската шампионка прави много за любимия си спорт, но вече години наред е принудена да понася удари. Най-неприятното е, че те идват точно от един от най-добрите ни състезатели - участникът на три Олимпиади Красимир Анев.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Този път претенциите му са за заплати и премии. Да, постигна успехи през миналия сезон и му казах, че ще си получи парите като подпише договора си с федерацията. За премиите го помолих да изчака до края на годината, тъй като в момента събирам средствата от спонсорите. Ще го чакаме да се върне от подготвителния лагер, ще има заседание на Управителния съвет и тогава ще имаме яснота. Той трябва да се срещне с УС на федерацията", обясни Дафовска.

"Нямам обяснение защо хвърля обвинения, и то във "Фейсбук", недоумява легендарната ни биатлонистка.

"Единствено той винаги е недоволен, все има претенции. Всичко през годините винаги е било съобразено спрямо него - индивидуална подготовка, избира в кои стартове да участва и в кои не...", добави Дафовска. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ