Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на новата зала "Арена Шумен“. В тържествената церемония участваха още кметът Любомир Христов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и районният мюфтия Месут Мехмедов. Присъствието на владиката и ходжата един до друг при откриването на спортната зала Бойко Борисов нарече най-добър пример за етническа толерантност и просперитет. „Сами виждате колко много неща се правят. Това ви го обещах, днес го има. Имам още едно обещание за старческия дом, ще го направим тази година, а кметът от вчера ходи по мене и за стадиона“, каза Борисов.

Кметът на Шумен Любомир Христов изрази благодарност за изграждането на модерното съоръжение. „Г-н Борисов, благодаря ви, че ни повярвахте и ни подкрепихте за изграждането на многофункционалната спортна зала. Г-н Борисов, вие сбъднахте мечтата на поколения шуменци“, заяви Любомир Христов.

В знак на благодарност от името на Община Шумен кметът връчи кристални плакети на хората, допринесли за изграждането на модерното съоръжение - авторите на сградата, строителната фирма, министрите Владислав Горанов, Красен Кралев и Николай Нанков.

Кристален плакет с изображение на "Арена Шумен“ получи и премиерът Бойко Борисов. Церемонията по откриването на залата започна с молебен за здраве и благоденствие, отслужен от Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и продължи със спектакъла "Как ще ни стигнат американците“ на ансамбъл "Българе“.

"Многофункционалната спортна зала “Арена Шумен” е поредното великолепно спортно съоръжение, което отвори врати за българските спортисти. Строителството на залата се финансира с 8,5 млн. лв., отпуснати като държавна субсидия от правителството на Бойко Борисов през август 2016 година. Сградата се състои от 4 етажа и е разположена на 5600 кв. метра застроена площ. Общият брой места на трибуните е 1500, в това число и за хора с увреждания, а максималният капацитет на залата е 2500 места. Има и възможност за прибавяне на допълнителни подвижни трибуни. Честито да ни е! Продължаваме напред с инвестиционната си програма за развитие на българската спортна инфраструктура", сподели спортният министър Красен Кралев във "Фейсбук".