Общо девет медала спечелиха българските атлети от Балканиадата в зала за мъже и жени, която се проведе в Истанбул. Три са титлите в сметката на тима ни, две сребърните отличия, а бронзовите – 4, пише bgathletic.

Както вече съобщихме, със злато се окичиха три дами – Милена Миткова, Габриела Петрова и Радослава Мавродиева. Милена завоюва титлата в скока на дължина, като подобри и личния си рекорд с 4 см на 6.45 м. В другия хоризонтален скок – тройния, Петрова стана шампиона с постижение от 13.90 м. Мавродиева пък се качи на най-високото стъпало за награждаване със 17.85 м в тласкането на гюле.

Сребърните отличия спечелиха Инна Ефтимова и Момчил Караилиев. Инна пресече финала на 60 м за 7.40 сек. Каралиев пък се приземи на 16.27 м за вецешампионското място. Само с 6 см по-малко в сектора записа Румен Димитров, който се нареди трети.

Бронз заслужи и Тихомир Иванов в скока на височина, който успя на 218 см. Победител с 222 см стана Константинос Баниотис от Гърция.

В същата дисциплина при дамите Мирела Демирева не успя да запише успешен опит, след като започна с три фаула на 183 см.

Диляна Минкина и Иван Попов донесоха бронзови медал за България от 3000 м при мъжете и жените. Минкина измина дистанцията за 9:24.46 мин, а Попов – за 8:10.50 мин.