Българинът Александър Георгиев направи своя дебют в НХЛ за Ню Йорк Рейнджърс при тежкото гостуване на Монреал, което бе загубено с 1:3. 22-годишният вратар, който се състезава за Русия, бе развълнуван след двубоя, но сподели, че вече се чувства готов за дълги години в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

"Чувствах се добре днес. Момчетата пред мен играха стабилно и блокираха доста удари. Това ми помогна. Първото ми спасяване беше колебливо, но след това просто играх, както мога. Беше много заабавно още от първата секунда, дори на загрявката, а и изобщо през целия ден. Разбира се, бях малко нервен, но не повече от обикновеното. Играчите в НХЛ много добре прикриват начина, по който вънамеряват да изстрелят шайбата. Чувствах се така, сякаш мога да играя в лигата много дълги години. Хубаво е, че първият мач е зад гърба ми и сега гледам смело напред.", коментира Александър.

От изявите на Георгиев впечатлен бе и наставникът на Рейнджърс Ален Виньо.

"Александър игра добре. Направи това, което се очаква от един вратар - даде шанс на нашия отбор. Без съмнение, в първите две третини той трябваше да направи няколко важни спасявания и се справи със задачата. Това ни позволи да бъдем по-добри с напредване на срещата.", категоричен бе Виньо.