Един от големите таланти на атлетиката ни Александра Начева записа пореден национален рекорд, както и оглави световната ранглиста за сезона при девойките под 18 години. Световната вицешампионка в тройния скок от шампионата за юноши и девойки до 18 години в Найроби (Кения) през миналата година завърши на второ място в Атина (Гърция) с резултат от 13.80 метра, който е и нейно лично постижение.

Възпитаничката на Стойко Цонов успя да прибави цели 16 сантиметра към собствения си национален рекорд в тази възрастова група, който беше 13.64 метра от Гросето 2017-а (б.р. - на европейския шампионат за старша възраст). 

С този резултат Алекс е №1 в световната ранглиста за сезона при девойките под 18 години и №3 до 20 години. При 18-годишните тя бе първа в света за сезона и с предишното си постижение от 13.38 м., но сега излезе втора в света при 20-годишните. Начева е номер 1 в европейските ранглисти за сезона и при двете възрасти.
 
Логично Алекс е изключително доволна от поредното си постижение. Тя е амбицирана да продължи отличното си развитие и тепърва да ни радва с успехите си. 

В социалната мрежа пловдивчанката публикува и снимка с най-добрата състезателка в дългия скок в момента - сръбкинята Ивана Шпанович.

"Нов личен резултат от 13.80 метра и ново приятелство с най-добрата в дългия скок Ивана Шпанович", написа Начева към снимката със звездата.
 
Сръбската атлетка също отбеляза успешна надпревара в Атина, като победи с 6.92 метра, изравнявайки най-доброто постижение в света за сезона в скока на дължина. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ