ЦСКА замина рано тази сутрин за втория си лагер, който ще се проведе в Марбея, Испания. "Червените" се събраха в 4:00 часа на летище "София" и излетяха към мястото за подготовка за втория полусезон.

Армейците стартират с проверките още утре. Първият мач е срещу китайския Дзянсу Сунин, който е воден от италианската легенда Фабио Капело. Двубоят започва в 17:00 часа.

Дзянсу Сунин завърши на 12-о място в последния шампионат на Китай. В тима играе бразилският халф Алекс Тейшейра, който дълго време бе част от Шахтьор (Донецк).
На 27 януари (събота) ЦСКА ще срещне украинския гранд Динамо (Киев), където играе Жуниор Мораес. Двубоят ще започне в 13:00 часа.

Третият мач на армейците е на 31 януари (сряда) срещу шампиона на Русия Спартак (Москва), в който играе футболист №1 на България за последните 3 години Ивелин Попов. Двубоят е насрочен за 18:30 часа.

Последната проверка на ЦСКА в Испания е с друг китайски отбор - Тянжин Теда. Мачът е на 2 февруари (петък), като часът ще бъде уточнен в следващите дни.

Това бе и единственият неясен съперник до момента от лагера в Марбея. Тянжин Теда завърши на 13-о място в изминалия шампионат. Начело на тима е немската легенда Ули Щилике. През 2015/16 старши треньор на отбора е бившият наставник на Локо София Драган Окука.

Лагерът в Испания пропуска Рубен Пинто, който остава в София за лечение на бъбрек, както и крилото Укра, който е изпратен в Щутгарт.

Четиримата юноши на ЦСКА, които водиха подготовка в Сандански, ще заминат и за втория лагер в Испания.

Групата за лагера: Георги Китанов, Витаутас Черниаускас, Слави Петров, Станислав Манолев, Александър Барт, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Александър Дюлгеров, Валентин Антов, Стойчо Атанасов, Жеферсон Телес, Никола Борисов, Кристиян Малинов, Кирил Десподов, Радослав Живков, Александър Георгиев, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел, Жан Бланко, Раул Лое, Роланд Алберг, Божидар Чуканов и Фернандо Каранга.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018