Юношите на ЦСКА до 17 години победиха Сокол (Марково) с 6:1 в мач от седмия кръг на Елитната група, който се игра на базата в Панчарево.

"Армейците" поведоха в 5-ата минута след гол на Тома Ушагелов. Две по-късно получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка, като вратарят на Сокол отрази удара на Мартин Смоленски, който обаче направи резултата 2:0 след добавка.

В 17-ата минута Ушагелов беше точен за 3:0, а Мартин Аврамов отбеляза в 22-ата минута за 4:0, след което от Сокол върнаха едно попадение, а Аврамов се разписа отново в добавеното време на първата част за 5:1 на почивката.

В 70-ата минута Смоленски вкара шестия гол за "армейците" и оформи победата с 6:1, която е шеста за ЦСКА от седем мача през сезона до момента.

Двама юноши на "червените" - Емил Ценов и Християн Петров, получиха повиквателни от селекционера на националния отбор до 17 години Марчо Дафчев и ще бъдат част от състава за европейските квалификации срещу Австрия, Словения и Малта. Домакин на двубоите от нашата група е Словения, като те ще се играят между 24 и 30 октомври в град Кран.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Лудогорец.

Стартов състав: Илия Шаламанов (в), Любомир Митков, Християн Петров, Мартин Аврамов, Кристиян Атанасов, Иван Иванов, Емил Ценов (к), Даниел Иванов, Димитър Михайлов, Мартин Смоленски, Тома Ушагелов

Резерви: Майкъл Георгиев (в), Георги Иванов, Георги Замфиров, Митко Митков, Атанас Няголов, Марк-Емилио Папазов, Цветомир Цанев

Треньори: Добромир Митов и Сашо Борисов
Треньор на вратарите: Ивайло Иванов