Нападателят Мауридес Роке Жуниор вече е играч на китайския Чангчун Ятай, потвърдиха от ЦСКА на официалния си сайт.

Малко по-рано БЛИЦ първи разкри къде продължава кариерата на бразилеца.

От "Армията" обясниха как сделката е била финализирана, разкривайки, че няма да назоват финансовите параметри, които остават конфиденциални.

"Ръководството на "червените" финализира преговорите за бразилеца ден преди затварянето на трансферния прозорец, а след като днес премина успешно медицински прегледи, таранът подписа и личния си договор за срок от 2 години. Финансовите параметри по трансфера остават конфиденциални", написаха от "Армията". 

Мауридес е привлечен, за да помогне на отбора бързо да се завърне в Суперлигата. Чангчун Ятай е сред клубовете с традиции в Китай, като през 2007 година печели шампионската титла.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Мауридес акостира на стадион "Българска армия“ през лятото на 2018г., след като бе закупен от португалския Беленензеш. Той бързо се превърна във водещ голмайстор на отбора, като общият му баланс с червената фланелка е 13 гола в 27 официални мача. Четири от попаденията бяха реализирани в евротурнирите срещу Адмира Вакер и Копенхаген.

"Благодарим на Мауридес за себераздаването с червената фланелка и му пожелаваме здраве и много успехи!", пожелаха от ЦСКА на вече бившия си футболист.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка