В Самоков подготвят ските за новия зимен сезон, но Рилски спортист ще се раздели с централния си нападател и голмайстор на Югозападната Трета Лига - Петко Петров, пише "Проспорт.бг". Мощният таран, реализирал 16 гола в първенството до момента, ще премине в ЦСКА 1948, твърдят от града на легендарния Петър Попангелов.

Петков се прочу с невероятната си игра през есента, получи обаждания от професионални клубове от двете по-горни лиги, но е предпочел да се включи в атаката на върха чрез оцелелия ген на ЦСКА. 

"Армейците" привличат втори играч на Рилецо. Миналия зимен прозорец в областна група, "червените" взеха и защитника Христо Митев.

Само преди дни помощникът на Вальо Илиев - Йордан Юруков, обяви още петима нови в избора за окомплектоване и атака на промоцията за Втора лига. Димитър Пангев (Септември, Симитли), защитниците Георги Атанасов (Чавдар, Етрополе), Кристиян Михайлов (Банско), Мартин Таушанов (Беласица) и Цветелин Цаковски - последен клуб Царско село.

ЦСКА 1948 е едноличен лидер в Югозападната Трета лига, без загуба, на 7 точки пред пазарджишкия Хебър и на 10 аванс пред Вихрен (Сандански).