ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ, специален пратеник на БЛИЦ в Латвия

Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЦСКА гостува на ФК Рига в реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят в Латвия е в четвъртък от 19:30 часа в Рига. Първата среща завърши с победа 1:0 за ЦСКА в София.

Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро даде интервю пред родните медии, които са в Рига.

Той потвърди това, което БЛИЦ написа по-рано през деня - за избора на Николай Бодуров за капитан на отбора. Вече ви информирахме, че е имало гласуване сред футболистите, които сами са избрали бранителя за капитан.

"Бодуров е логичният избор за капитан на ЦСКА. Той е естественият лидер на отбора, има голям опит и за мен беше логично той да бъде капитан. Няма никаква изненада. Футболистите сами решиха капитан да бъде Бодуров", каза Ел Маестро.

Относно срещата треньорът каза: "Няма да бъде лесно, надявам се да бъдем готови за двубоя. Никога няма да чуете от мен кой ще играе и кой няма да играе. Десподов е сто процента готов, но ще видим утре дали ще е титуляр или не.

На въпрос, за какво трябва да внимава ЦСКА на реванша, Ел Маестро обяви: „Не е възможно да изолираш противника да няма положение през всичките 90 минути. Очаквам да има центрирания и да ограничим до минимум шансовете им.“

"Футболистите на Рига бяха агресивни по време на първия мач, очаквам да бъде така и утре. Харесвам такава игра. Не е достатъчно обаче да бъдеш само агресивен – това не печели мачове. Има много други неща, които трябва да изпълним на терена.

На въпрос, Мауридес може ли да дебютира, Ел Маестро отговори: „Теоретично е възможно, не е готов на сто процента, но сме се погрижили да е във все по-добра форма.“

„Мисля, че ще победим и утре. А след това идва ред на Адмира Вакер. Те са по-млад отбор, но и това е привилегия, по-надъхани са да успеят. Освен това идват от сериозно първленство. Но нека първо стигнем до този двубой.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018