Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов беше принуден да се обясни на феновете, които го притискат в последните дни да им каже истината по повод намеренията на приятеля му Денис Кизилос. Турският бизнесмен отново се появи в България и твърди, че е готов да вземе "червения" клуб и "да инвестира милиони".

Изявлението на Томов във "Фейсбук":

Здравейте приятели, много фенове тези дни ме питат дали имам нещо общо с инициативата на Дениз Кизилоз по отношение на ЦСКА.

Не, нямам нищо общо и нямам някакви непосредствени интереси в ЦСКА. Когато точно преди една година лицата Манджуков и Инджов обявиха, че поемат контрола над ЦСКА написах писмо до медиите и феновете, чиито текст е известен. Нямам промяна в личната си позиция, освен, че съм дълбоко разочарован и предизвикан от игрите на тези две лица и още няколко души, стоящи зад тях, предизвикали фалита на най-големия български клуб. Симпатизирах на Дениз Кизилоз през пролетта на миналата година, когато той искаше да предостави 800 000 лева за спасяване на лиценза и оставане в "А" група. Сега нямам представа какви са неговите предложения и цели.

Днес симпатизирам на всеки, който иска да инвестира в ЦСКА и въобще в българския футбол. Да инвестираш в днешия български футбол винаги е било трудно и много рисковано, но днес си е направо геройство. Пораженията са толкова големи, че ще трябват години преди нивото на този спорт да се покачи съществено.

Разбира се, не очаквайте, че няма да защитаваме интересите си или, че няма да направим необходимото за разкриване на цялата истина за предумишления фалит на армейския клуб.

Желая Ви успешен ден!