ЦСКА зарадва феновете си с още една изненада по случай 70-годишния юбилей. От клуба издадоха луксозен албум, който пресъздава историята на всички спортни успехи на „червените“. Албумът е 360 страници, има над 1000 снимки, както и много текстове и илюстрирани статистики.

Един от авторите – журналистът Тодор Шабански, разкри любопитни подробности около съдържанието на албума. „Бяха ни нужни няколко страници само за да изброим първите в историята на ЦСКА – първия олимпийски медалист, първия олимпийски шампион, първия световен и европейски първенец, първия носител на „Златната обувка“, на „Златната топка“ и други“, каза Шабански.

"ЦСКА е дал 1/3 от олимпийските шампиони на България. 48 наши спортисти са стъпили на олимпийския връх, а 15 от тях са от ЦСКА. На Олимпиадата в Сеул, ако ЦСКА бе отделна държава, щеше да се нареди на 15-то място в класирането по медали от над 100 нации", допълни още журналистът.

На събитието присъстваха олимпийските шампиони Таня Богомилова и Валентин Йорданов, както и футболните легенди Димитър Пенев и Аспарух Никодимов.  

Пенев даде първия брой на капитана на настоящия футболен тим Божидар Чорбаджийски.

Фотоалбумът струва 40 лева и вече е в продажба във фен магазина на "Българска армия".