Новият спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю в своята родина Италия. Там той оприличи родните "армейци" с торинския гранд Ювентус. 

"Харесва ми много, тъй като всички в клуба "дишат" с футбола. ЦСКА е най-големият отбор в България и един от грандовете в Източна Европа. Нещо като Ювентус за Италия. Чувствам се чудесно и знам, че имаме добра платформа за развитие. Тази година ЦСКА може да стане шампион, но има много мачове, тепърва влизаме в плейофна фаза. В последните седем години Лудогорец е шефът в България, но ние имаме екип, който е способен да прекъсне тази серия. Изграждаме работата си по европейски модел и търсим подобрения във всички аспекти. Не само на терена, но и като инфраструктура и икономически показатели", каза Джарета пред "АренаНаполи". 

"Българският футбол израства последните четири-пет години, тъй като има много чужденци от Испания, Бразилия и Португалия. Същевременно има доста треньори от чужбина, които влагат знанията си в ежедневната работа. По-голямата част от инфраструктурата обаче е остаряла, а това затруднява развитието на таланти. Ние разполагаме с добра база", продължи той.

"Помня, когато бях в Новара, че доведох Бруно Фернандеш за 20 хиляди евро. Днес той е най-добрият футболист в португалското първенство. Знам също така, че следващото лято му предстои трансфер във Висшата лига на Англия", добави още спортният директор на ЦСКА.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019