Бившият шеф на ЦСКА Александър Томов заяви, че фалитът на "червените" е пожелан от политически фигури, а също така с намесата на Левски и Лудогорец. Днес той се яви по дело за присвояване в особено големи размери.

„Аз имам абсолютни доказателства за политическа палка, диригентска за този процес. Ще ги кажа, когато завърши окончателно делото. Казал съм кои са, но това са недопустими в една нормална европейска държава практики. Съжалявам, че ще кажа имена, но са замесени лицето Георги Първанов, тогава президент на страната, и хора в кабинета на Станишев. Т.е. Лица, които са имали определен интерес. Какъв точно, как, кога, нека за завърши процесът. Не бива всичко да изказваме на един път“, коментира Александър Томов.

„ЦСКА беше основен кандидат за шампион. Шест точки води и остават 10 мача до шампионска титла. Шампионската титла означава няколко милиона милиона приход. Използването на тези две лица, за да се фалира ЦСКА е довело също до ползи за някои други. Мисля, че нещата са ясни. Лудогорец и Левски са конкуренти за титлата в дадена ситуация са се възползвали“, заяви още бившият бос на ЦСКА.