Бившият нападател на ЦСКА Стойко Сакалиев коментира пред БЛИЦ победата на "червените" над Титоград с 4:0 в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Схемата на игра на ЦСКА бе много приятна, видяхме хубав атакуващ футбол. Но Титоград не е от класата на "червените" и не мога да си направя крайни заключения дали е готов за Европа. С оглед на това, което видях като идеи, атаки, виждам един нов отбор с нов стил - атакуващ и комбинативен.

Добро впечатление ми направиха новите попълнения, които имаха доста интересни отигравания, добри идеи в атака. Вижда се, че ЦСКА е достигнал до едно добро ниво, което ще се затвърди евентуално в мачовете след реванша с Титоград", започна Сакалиев пред БЛИЦ.

"Имаше някакви грешки, особено в защита, които допуснахме. Някои бяха детински и друг отбор би се възползвал от тях и би ги наказал. Поне един гол от тези 2-3 наши грешки вероятно друг отбор би вкарал", продължи един от любимците на "червената" агитка.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Фабрини е доста техничен, с доста интересно мислене и начин на игра. Отличава се и определено ми направи впечатление. вижда играта по различен начин, а ЦСКА имаше нужда от такъв футболист. Кери също ми направи добро впечатление, но това беше едва първи мач и може би е имало някакво напрежение в тях. Надявам се в следващите мачове да влязат още по-добре и отборът да върви нагоре.

Нещото, което ми липсваше на мен в атаката, беше типичният нападател. Али Соу не е човек, който е за върха. Добре развива, добре гардира топката, но не е от футболистите, които могат да завършват головите положения. А в ЦСКА винаги е имало изявен централен нападател", каза още Сакалиев.

"Дали ЦСКА е по-силен от миналата година? Тепърва ще разберем. Ако надминат резултатите и играта от миналия сезон, значи нещата се движат в правилната посока и новите попълнения са допринесли за това.

Зададох си въпроса дали в даден първи мач е по-добре да биеш с 1:0 или 2:0 от една страна и от друга 4:0. Защото когато биеш с много си спокоен и понякога се получава обратният ефект. Много пъти това сме го виждали във футбола. Докато ако имаш аванс от 1 или 2 гола, тогава си концентриран и не позволяваш отпускане. Все пак тук резултатът е твърде голям за обрат и на 90% ЦСКА ще продължи", завърши бившият нападател на ЦСКА.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери