Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира старта в първенството на тима, както и говори по други теми, свързани с "червените".  

"Оценката е негативна за началото на шампионата, искахме съвсем различно начало, няма как като административно и спортно-техническо ръководство няма как да бъдем доволни, то е негативно, но целта не е променена", каза Марков при гостуването в предаването "Домът на футбола" в ефира на Диема Спорт. 

"Повече от 40 години съм в ЦСКА, не си спомням шампионат, в който ЦСКА да не е започвал с цел шампионска титла. Рекордьори сме по шампионски титли, най-великият български клуб, не може да има отстъпление в целите ни", допълни директорът в "червения" клуб.

"Силни контроли, слабо начало на шампионата, имало е и слаби контроли, силен старт на шампионата. Това са изключения, принципно трябва да има закономерност в представянето на тима, според мен има и психологически момент, тъй като младите момчета не се притесняват в контролите, а сега в мачовете от първенството задачата е да се повеждава постоянно, а това влияе на по-неопитните играчи", каза още Марков.

"В момента едва ли е нужно да се правят корекции, треньорът е този, който дава оценките на играчите. Това, което аз виждам е, че играчите в средата на терена извършват действията си или странично или назад, а не напред, което забавя атаките ни", каза Марков в чисто спортно-технически анализ.

"Треньорите работят с футболистите, треньорът е най-важният човек, той решава", продължи шефът. 

"При първия или втория негативен резултат тези теми се повдигат, не виждам такива бързи смени в началото на шампионата до какво ще доведат", каза Марков по повод спряганата оставка след втория кръг на шампионата на наставника Белчев.

"Собствениците решават кога трябва да се смени треньора, прекалено рано е да се говори за подобни неща, това е мое мнение", коментира още той.

"Ние не сме постигнали победа срещу Лудогорец в 17 мача, ще взема отношение за последния мач, тъй като без да търся причини навън, съдията повлия на крайния резултат, имаше тенденция в част от отсъжданията. Мисля, имаше резерви, които не се използваха, за да може ЦСКА да участва в Лига Европа. Неучастието ни в Европа ни лиши от възможността да вземем класни играчи от чужбина, при участие само в шампионата, такива играчи гледат от друга гледна точка", каза още Марков.

Той нарече спекулации евентуалните трансфери на Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков, както и напускането на административния директор Милко Георгиев.

"Всички служители, играчи и треньори си получават заплатите както е разчетено, няма финансови проблеми. Емблемата е вече собственост на ЦСКА, що се отнася до плащането, които се занимават с въпроса", допълни директорът.

Марков даде обяснение и на декларацията, която "червените" бяха изпратили до УЕФА, в която бяха посочили, че ЦСКА е наследник на Литекс - "Декларацията беше публикувана с цел ЦСКА да играе в Лига Европа, за да има положително решение за участие в Европа, това не се получи, за което съжаляваме, ние сме ЦСКА, ЦСКА е на стадион "Българска армия". Видяхте колко хора имаше на мача с Лудогорец, много хора ни подкрепят. Този документ е правен от юристи, не мога да коментирам детайлите, всички много пунктуално се интересуват от детайлите, в чужбина няма такива полемики, това се вътрешни неща в клуба, в България хората искат да имат възможност да знаят неща от кухнята, за да коментират."

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма