Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференцията си преди дербито с Левски, което е утре от 17:15 часа на "Васил Левски". И при днешната медийна изява на треньора на "червените" акцент бяха съдиите, които той непрекъснато критикува. "Няма да спра, ако продължават по този начин", размаха им пръст Пенев. 

За рефер на дербито утре е назначен Станислав Тодоров от Шумен. 
 
Пенев този път не само критикува съдиите, а и нападна отборите от първата шестица без да уточнява кои точно. Според него имало клубове, които са съюзени и играят срещу ЦСКА.

"Влизаме в мача с Левски като основен конкурент за титлата. Радваме се на добрите резултати, доволни сме и искаме да продължим в същата линия. Длъжни сме да се справим. Убеден съм, че ще имаме добър резултат. Винаги има “жертви” след мачовете, но ще се справим. Не искам да хваля никой и да си слагаме излишно медали, но отборът играе добре. Повиши нивото, което ме радва. За кратко изградихме стил, който ще надграждаме. Работим за да спечелим всички мачове. Никакво подценяване, както онзи ден в първите 15-20 минути. Подаръци не искам да се правят. Ако са по-добри, да спечелят. Но абсолютно никакви подаръци", коментира Пенев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Един футболен мач има три знака. Винаги гоним победата. Не е невъзможно да се получи и друго, но не го мислим. Футболистите разбират, че отпускането не трябва да се повтаря - нито в началото, нито в средата, нито в края на мача. Разчитам на абсолютно всички футболисти. Те са с договор и до последния ден трябва да си поемат задълженията", каза Пенев, след което коментира назначението на Станислав Тодоров: "Много закъсняхте с този въпрос. Онзи ден коментатора казва “дано основната тема не са съдиите”. Първото му изречение е това. Току-що бяхме изпълнили център. Какво повече да коментирам? Пишете смело, коментирайте! Или имате забрана? Дали ще пия шуменско?! Ако трябва, ще го сменя с друго. Не искам да се занимавам със съдии и БФС, но няма да спра, ако продължават по този начин. Тези пречат. Лошото и жалкото е, че го правят нарочно, с цел. Затова футболът е на доста ниско ниво - и клубен, и национален. Ще уточним какво ще пием - шуменско ли, софийско ли? Първо трябва да ограничим действията на определени хора, които ръководят мачовете. Да знаят кога се показва и кога не картон. Съгласен съм да се показват, но критерият да е еднакъв. А сега критерият е различен. Има съдии, които се държат много нагло и арогантно, усмихват ти се тъничко и знаят, че няма да отсъстват от терените”, добави треньорът на ЦСКА.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019