Днес в сградата на УАСГ се проведе заключително обществено обсъждане на проекта за нов ПУП на Борисовата градина. На него присъства и адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Там той заяви, че "червените" със сигурност ще построят нов стадион в Борисовата градина. Адвокат Трендафилов добави, че има чуждестранни инвеститори за строежа на ноv стадион.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Нашият проект остава назад, при положение че е една съществена част от парка, а и е значим обект не само за София, но и за България, защото това е марката "ЦСКА". Професионалните организации не казаха нищо за цялостната спортна инфраструктура. Не съм чул един сериозен аргумент някой да каже защо пречи изграждането на един нов стадион или пълната реконструкция на стария стадион - без излизане от чашата на сегашния. Такова нещо няма. Чуваме бегло преосмисляне на становището, че ще се разреши изграждане на козирки за част от трибуните. Преосмисля се за реконструкция на това съоръжение. ЦСКА не е собственик на имота. Работим с държавата. Седим на една позиция с министър Кралев. От наша страна и дружеството собственик на съоръжението е постъпило предложение за промяна на проекта и считаме, че тя трябва да бъде приета", каза Трендафилов.

"Това може да се проточи с години. Виждаме този проблем. Едно евентуално преразглеждане на плана доста би забавило процеса на евентуалното изграждане на стадиона. Борим се с всички юридически средства. Обществото стои зад нас, над 1 млн. души седят зад този проект, цяла София… Виждате, че днес в залата има повече фенове. Всички седят зад този проект. Ще се борим. Стадион ще има. Искаме да направим стадион. Той е от значение не само за София и парк "Борисова градина", но и за цялата държава, защото този стадион би приел мачове и на други български отбори от календарите на УЕФА и ФИФА."

"По принцип винаги седи варианта да се помисли за друг стадион, но това е чисто инвестиционно решение. С оглед, че това е домът и храмът, за нас не стои на дневен ред този стадион да го няма там. Няма такъв вариант. Ще има стадион  на мястото на сегашния стадион. Стадионът може да бъде построен не толкова късно, но с оглед на процедурата, която дали нарочно или ненарочно се развива по този начин, вероятно ще имаме затруднения. Но пак казвам - стадион ще има. Към този момент чуждите инвеститори са убедени, че ЦСКА е един световен проект. Те знаят марката "ЦСКА", която е позната и в Европа. Така че към момента имаме тяхното намерение и готовност да инвестират. Не мога да ви отговоря колко биха чакали. Дори този инвеститор да се отдръпне от нашия проект, пак казвам: стадион ще има", добави още адвокатът.