Юношите на ЦСКА от набор 2004 завършиха на първо място в своята група на неофициалното световно първенство за деца "Готия къп", което се провежда в Гьотеборг, Швеция. "Армейците", водени от Атанас Борносузов и Калоян Генов, отбелязаха 29 гола в трите си мача срещу местни съперници и не допуснаха нито един.

Както вече стана ясно, "червените" играят в Швеция със сини екипи. На официалния сайт на ЦСКА (cska.bg) също беше публикувана информация за представянето на отбора до момента и обяснение защо талантите не са в червено: "ЦСКА представя България и спонсора SKF Bulgaria, който поема всички разходи за пътуването, престоя и участието на отбора в турнира. Момчетата ни играят със сини екипи, защото цветът е определен от организаторите от Швеция. "Армейците" си завоюваха правото да са част от надпреварата, след като спечелиха турнира "Meet the world" в Сопот, организиран от SKF Bulgaria, през месец май."

В първата си среща в Швеция "червените" надделяха над Троса-Ванхарад с 6:0. Последва победа с 11:0 срещу Осебро, а на Упокра българските таланти вкараха 12 гола. С шест попадение се отличи Йоан Борносузов, пет гола в трите двубоя отбеляза Павел Жабов, по 4 вкараха Ясен Цеков и Иван Аврамов, Валентин Ситнилски стана автор на три попадения, по два пъти се разписаха Александър Георгиев и Георги Шаламанов, а Росен Маринов, Георги Чорбаджийски и Ясен Спиров - по веднъж.

Утре сутрин на ЦСКА предстои 1/32-финал срещу Бубамара (Хърватска) (от 10:50 часа).