Новият спортен директор на ЦСКА Кристиано Джарета, за който БЛИЦ първи съобщи, че става част от отбора на "армейците", даде първото си интервю на новата си длъжност. Италианецът го направи пред клубния сайт на "червените", като там той коментира своите цели на стадион "Българска армия". 

"Много съм щастлив и горд, че съм част от най-титулувания клуб в България - клуб, който е разпознаваем във всяка страна по света. Ето защо аз ще направя всичко възможно, за да дам на ЦСКА моя опит и съм убеден, че ще успеем да постигнем най-добрия възможен резултат. ЦСКА е значим клуб и както вече казах - много известен в цял свят и в Италия, заради своето участие в много европейски мачове. Така че се надявам, че моята работа ще бъде ключова за повишаване нивото на отбора", започна Джарета.

"Убеден съм, че работата в добър екип, в добър колектив, какъвто намерих в ЦСКА, ще помогне да постигнем нашите цели. Много бързо и лесно се договорихме с ръководството и искам да благодаря на семейство Ганчеви за този голям шанс. Защото да бъда назначен като спортен директор в толкова голям клуб, колкото е ЦСКА, е голяма гордост за мен. Имахме среща с Ганчев, на която се разбрахме как можем да работим заедно, да използваме опита си, за да подпомогнем успеха на отбора и да зарадваме нашите фенове", продължи бившият футболист.

"Личната ми амбиция трябва да бъде амбицията на всички - да постигнем целите си. В момента тимът се справя добре, разполагаме с добър отбор, който можем да подсилим, разбира се. Сигурен съм, че ако работим наистина усилено, защото ключът към успеха в тази работа е да работиш усилено, то ние ще реализираме нашите цели. Мисля, че отборът разполага с потенциал. Добри и сериозни момчета, това е важно за провеждането на качествени тренировки и мачове. Можем да подсилим отбора, но на първо място е важно да се съсредоточим върху играчите, с които разполагаме, а те са добри. Пред всеки от тях има цел. За опитните играчи тя е може би да останат тук още няколко сезона, а за младите е да се развиват и да осъзнаят, че това е важна стъпка за тях", каза още италианецът.

"Кирил Десподов вече се включи добре в Серия А. Това е трудно, защото нивото на Серия А е много високо. Отборът му е доволен от присъствието му на терена. Изгледах мача му срещу Милан на Сан Сиро, в който той игра само за петнадесет минути, но в следващия двубой беше на терена за 35 минути. Помогна на отбора си, губеха, но след като се появи в игра срещу Парма, успяха да спечелят важен мач", коментира още спортният директор.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка