Бразилският ляв бек на ЦСКА даде интервю за бразилското издание на известната американска телевизия ESPN. 23-годишният футболист, който е викан в националния отбор на Бразилия, говори за трансфера си при „червените“ и първите си впечатления от България.

„Предложението беше добро за бъдещето на кариерата ми. Проектът на ЦСКА е амбициозен. Това е клуб, който иска да се бори за място в Шампионската лига или Лига Европа през следващия сезон. Приех офертата и съм много доволен, въпреки че в началото температурите бяха -10 градуса. Феновете иглеждат доволни от трансфера ми“, твърди Жеферсон.

„Пристигнах в София с много притеснения. Все още не ме разпознават по улиците, но когато съм с Фернандо Каранга (голмайсторът на отбора) често ни спират. На една контрола феновете скандираха името ми. Това ме направи много щастлив. Отнасят се добре с мен и няма нищо по-хубаво от това“, допълва бразилецът.

Левият бек на ЦСКА признава, че е почувствал какво означава да бъдеш футболен идол в Източна Европа.

„Попаднах на страстен фен на ЦСКА, който има собствен ресторант. Когато пристигнах в София, с моя мениджър отидохме да вечеряме във въпросното заведение. При настъпването на момента за плащане на сметката, той дойде на масата. Не разбрах много от това, което каза, но ние не платихме нищо. Собственикът каза, че това е подарък от феновете за добре дошъл“, разкрива новото попълнение на „червените“.

„Пристигнах в началото на годината и играя като ляв бек. Имам договор до средата на 2020 година. Искам да стана шампион. Това е напълно възможно, тъй като сме само на три точки зад лидера. След това искам да постигна и други неща. Да стана любимец на феновете и да оставя следа в този голям клуб. След това искам да отида в по-голямо първенство“, завършва Жеферсон.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА