Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев говори преди домакинството на Ботев (Враца), което е утре от 17:30 часа на "Армията". Треньорът се върна и на загубата с 0:2 от Черно море в събота, изразявайки недоволство от зачетения втори гол на "моряците", който бе от засада. Пенев твърди, че странична намеса не е позволила на ЦСКА да спечели във Варна.

"Изгледах мача с Черно море още два пъти и видях доста неточности. Има неща, които ми правят впечатление. Играхме добре в много моменти, в някои не чак толкова. Притеснително донякъде бе неточното позициониране на играчите. Някои от указанията обаче са нови за тях. Всички сме наясно, че трябва и време, и търпение. Сигурен съм, че ще се справим. Много са нещата, които ще се променят. Спокоен съм, защото виждам, че разполагам с качествени футболисти да играем бърз и атакуващ футбол", коментира Пенев на брифинга. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Попитан дали се очакват нови попълнения, той обясни: "Всички сме в очакване. Ще разберете, когато стане нещо. Много пъти журналистите разбирате преди треньора. Нужни са ни футболисти, които да вдигнат конкуренцията. Трябва да имаме по двама силни на всеки пост. Не мога да ви кажа какво си говорим с Люпко Петрович. Интересно е, но си е между нас, това са професионални тайни. Говоря и със Стойчо Стоилов, и с Пламен Марков, и с италианеца, това е." 

"ЦСКА не е ясла, не е детска градина, трябва да са наясно в какъв отбор са, в какъв клуб съм. Ако не знаят, да прочетат малко история. Хубаво е да знаят къде идват и какво е ЦСКА, особено ако е чужденец. Конкуренция трябва да има, бачкаме всеки ден. За мен няма титуляри и резерви", обясни още Пенев.

"ЦСКА е основен конкурент и не му се позволява да играе. Във Варна не ни позволиха да играем футбол. Мачът на "Тича" нямаше как да го загубим, ако я нямаше страничната помощ. Няма как и наравно да завърши. Има пряка намеса. Във Варна цяла седмица се говори как ЦСКА ще загуби мача срещу Черно море. Съдиите не трябва да изпъкват, да са водещите фигури в един мач. Докога ще продължи това? Не може да продължаваме по този начин. Всичките грешки са допуснати нарочно, а не от незнание", добави треньорът на ЦСКА.

"Съдията във Варна изключително много закъсня с картоните, рискува здравето на футболистите. Не знам кой беше делегат, праща ми четвъртия съдия да ми каже, че не ми виждал баджа. Много ми е интересно какво е писал в доклада - "Добро представяне, мисията изпълнена", каза още Любослав Пенев. 

ЦСКА ТВ излъчи пресконференцията:

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка