Нападателят на ЦСКА Мауридес е убеден, че отборът има качества да се бори за титлата и това за него и съотборниците му е основната мотивация. В момента „червените“ изостават на точки от първата позиция, на която е шампионът Лудогорец.

„Има такива моменти във футбола. Понякога нападателите преживяват такива периоди. Щастлив съм, че вкарах 2 гола и помогнах на отбора в последния ни мач. Чувствам се много добре, че феновете на ЦСКА ме харесват. Това ме мотивира още повече. Действа ми добре и е важно. Не е невъзможно да станем шампиони. Всички се стараем в тази насока. Дано се получи”, заяви Мауридес пред „Гонг“. Той вкара два гола за успеха с 3:0 срещу Витоша (Бистрица) в миналия кръг, а преди това не се бе разписвал цял месец.

„Защо нямам голове извън София? Не знам. Работя здраво всяка седмица. Целта ми е винаги да вкарвам голове и да помагам на отбора във всеки мач. Лудогорец и Левски са добри отбори, и двата. Ние също сме такъв тим. Фокусирани сме да станем шампиони, можем да постигнем тази цел. Фокусът ни е върху това – да станем шампиони. Знам, че Лудогорец има много бразилци, но никога не сме се засичали. Не се познавам с никого от тях”, продължи нападателят и разкри защо неговите съпруга и дъщеря все още живеят в Бразилия и засега не искат да се местят в България.

„Сложно е. Моята дъщеря има много проблеми със здравето. Когато е студено, тя се разболява. Имаше такива случаи в Португалия. В България е много по-сложно, защото е по-студено. Ако възникне проблем тук, не говорим езика и не можем да обясним. Затова те са там в Бразилия, а аз съм тук, за да работя моята работа. Харесва ми българското първенство. Отборът ме прие добре, хората по улиците също ме приемат добре. Допада ми. Чувствам се щастлив тук и в клуба.”

„Аз имам договор за 3 години с ЦСКА, остават още 2 години и 4 месеца. Искам да бъда тук още 2 години и 4 месеца, защото ми харесват клуба и отбора. Щастлив съм да защитавам интересите на ЦСКА. В момента не знам нищо за оферта от друг клуб. Оставил съм на моя агент и на президента да се занимават с това. Ако някой ден дойде предложение от някой турски отбор, може и да ида. В момента обаче няма нищо. Затова съм фокусиран върху работата си в ЦСКА”, завърши Мауридес, коментирайки и възможността да играе заедно с брат си Майкон, който в момента е футболист на Галатасарай.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019