Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е пред официален повторен дебют начело на тима. "Червените" гостуват на Черно море в събота от 15:00 часа. Днес Пенев даде брифинг за двубоя с "моряците".

"Има информация за трансфери, но обичам да я давам, когато съм сигурен в нещо. Очаквам трансфери. Нека да е нещо сигурно и тогава ще кажа повече. В един отбор, когато попадне добър футболист на която и да е позиция, е добре. Защото идва силен футболист и повишава конкуренцията, за мен това е важно, Има конкретни постове, които желаем да подсилим до края на февруари", сподели Пенев. 

"Стойчо Атанасов остава десен бек, присъедини се Турицов към нас, той е перспективен футболист, беше титуляр, макар и във Втора лига. Така че на тази позиция отдясно в отбраната имаме двама футболисти. Жеферсон се подобрява, Чорбаджийски вече тренира. 20 човека ще са в групата, така че до последно ще наблюдаваме всички футболисти", продължи треньорът на ЦСКА.

"Отбор от 23 футболисти не се подготвя за няколко тренировки. Времето не беше достатъчно. Трябва ни време, но ще се прави в движение. Утре ще се видят корекциите, които сме направили.

Ще играем по различен начин в различна тактическа подредба. Цялата седмица работех с 20 полеви и 3-ма вратари, има баланс, но можем да го подобрим. Не се играе лесно във Варна, мачовете там за мен винаги са били интересни и за мен е много важно да стартираме добре този полусезон. Съперникът е корав, интересен, воден е от силен треньор", каза Ел Голеадор.

"Тепърва ще се запознавам с много неща, една седмица не е достатъчна. Но генерално съм доволен от видяното - технически, физически, но много трябва да работим и в посока тактика. Последна тренировк ни предстои, но отборът е свеж, което е важно." 

"Убеден съм, че физическата подготовка е на ниво, макар да не съм присъствал на лагера", завърши Пенев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019