"Търсим ясен произход на капитала и икономическа история на участниците в конкурса". Това каза спорният министър Красен Кралев по темата с базите на ЦСКА.

"Заложените в конкурса критерии защитават държавния интерес", добави той.

По-рано днес Министерството на спорта обяви условията, на които трябва да отговорят кандидадите за стадион "Българска армия" и базата на "червените" в Панчарево. 

"Поради големия обществен интерес, днес на брифинг лично обявих условията на конкурса за отдаване под наем на ст. „Българска армия“ и спортно-тренировъчна база на Панчарево. Двете спортни бази се отдават под наем от новосъздаденото дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД за срок от 10 години. Основната цел на критериите и изискванията, заложени в конкурса е да гарантира, че двете спортни бази ще се използват по предназначение и в тях ще бъдат реализирани инвестиции. 

Търсим ясен произход на капитала и икономическа история на участниците в конкурса, защото това са минималните условия, които могат да осигурят стабилност. Заложените в конкурса критерии защитават държавния интерес. Аз съм министър на младежта и спорта и ме интересува държавният интерес да бъде гарантиран.

Заявления за участие в конкурса се подават до 11.12.2017 г., а класирането ще бъде обявено до 03.01.2018 г. Договорът с бъдещия наемател на спортните бази трябва да бъде сключен до 10.01.2018 г.", написа Кралев във "Фейсбук":