Доскорошният вратар на ЦСКА Данте Стипица говори в Хърватия за качествата на "червените", които са евентуален съперник на Осиек във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Той призна, че не би се върнал на "Армията", но няма лоши чувства към никой в клуба.

Стипица помогна на сънародниците си в разузнаването на силните и слабите страни на ЦСКА. Той отличи четири ключови фигури в състава на "червените" - Али Соу, Енрике Рафаел, Едвин Джеси и Николай Бодуров. И призова Осиек да е много внимателен срещу българите. 

"ЦСКА има много добър състав. Особено атрактивни са крилата и нападателите, които са и много опасни. Али Соу е мощен таран, докато Едвин Джеси и Енрике Рафаел са много силни и атрактивни на фланговете и създават главоболия. За разлика от другите водещи клубове в първенството, в ЦСКА имат и силни български играчи. Бих отличил капитана Николай Бодуров, който е и национал. Играят много силно и организирано и са сериозен и неудобен съперник", коментира Стипица пред "Спортске Новости".

"Миналата година стигнахме до третия кръг в Лига Европа и отпаднахме от ФК Копенхаген след странни съдийски отсъждания", добави хърватинът, който пристигна преди време на "Армията" от Хайдук (Сплит).

"Много е трудно да се прогнозира такъв мач. Поне ще станат интересни битки. Не е за подценяване, че отборът беше напуснат от Любо Пенев и сега ментор на треньорите там е Люпко Петрович", добави вратарят пред изданието. 

Той казва още, че никога повече не би се върнал на "Армията", защото нещата не са се развили по план за него. "Не бих се върнал в ЦСКА, защото нещата не станаха така, както се бяхме разбрали. Но накрая се разбрахме човешки с боса и останалите хора от клуба. Оставаме в отлични отношения", добави Стипица.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019