Има една голяма заблуда, свързана с ЦСКА – че триумвират е начело на отбора. Официално „червените” са водени от Добромир Митов, Люпко Петрович и Димитър Пенев.

Истината обаче е съвсем друга. „Армейците” са тренирани от Добри и сръбския специалист и това е повече от видимо. Те водят заниманията, те стоят на резервната скамейка по време на мачовете. Димитър Пенев само фиктивно е част от треньорския щаб. Нещо като почетен треньор, както е и почетен президент.

Казват, че Пената все пак давал съвети и наставления. Е, едно е да го правиш от време на време, друго е да си постоянно на горещия стол. Пък и, честно казано, на Стратега отдавна му е чужд треньорския занаят, след като е достигал много върхове,  когато го е владеел. И напълно заслужено се е отдал на почивка.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Виж Люпко Петрович, макар и само две години по-малък от Димитър Пенев, е друга работа. Той не обича синекурните постове, а е работохолик. Макар и на възраст (72 лета), сърбинът продължава да бъде активен на треньорската скамейка.

Така че с Добри Митов и Люпко Петрович, както и с помощта на Пената отстрани, ЦСКА наистина има шанс този път да постигне нещо значимо. Селекцията изглежда повече от добра, остава само да се намери нов футболист в най-невралгичната зона – десния бек. Открият ли го, „червените” може и да открият пътя към титлите и купите.
ЯСЕН ЯВОРОВ/БЛИЦ СПОРТ
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019