Раздялата на Костадин Хазуров с ЦСКА 1948 се превърна в една от основните теми в последните два дни. Напускането на футболиста бе официално потвърдено от клуба, но така и не станаха ясни конкретните причини.

БЛИЦ разбра от свои източници, че не е имало грандиозни скандали и разправии между Хазуров и треньора Валентин Илиев, за каквито намекват част от медиите. В последните няколко дни наставникът напълно логично е искал от всички футболисти еднакво влагане в тренировките. Без да ги дели на стари и млади, на опитни и неопитни или на звезди и по-малко важни.

Поради тази причина Валентин Илиев няколко пъти отправил забележки към Хазуров да се влага повече в тренировъчния процес, на което играчът отвърнал, че е „футболист за мачовете...“ Още в първата среща с Беласица обаче опитният голмайстор не показа кой знае какво от наистина сериозните качества, които притежава.

А след като бе привлечен и представен на 14 юли Валентин Илиев имаше идея да повери почти целия отбор на него като един от най-опитните. „Може решението да е прибързано, но всеки трябва да понася критики. Няма как да претендира, че е пример за останалите, ако не дава всичко от себе си и в тренировки, и в мачове“, коментират действията на Хазуров приближени до клуба.