Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро записа успешен официален дебют начело на тима. "Червените" надделяха с 1:0 над ФК Рига в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа, а реваншът е на 19 юли в Латвия.

"Не бяхме зле като за първи мач. Бяхме добре физически - на същото ниво като отбор, който е все още в подготвителния период.  Днес трябваше да импровизираме, бяхме без централен нападател. Видях някои неща, които тренираме и на които наблягам по време на заниманията. Мисля, че се защитавахме добре", започна сръбският специалист.

"Казват, че 1:0 е перфектен резултат.  Винаги е трудно да играеш срещу организиран отбор. Много сложно щеше да е, ако бяхме допуснали гол. Важното е, че не ни отбелязаха. Никога няма да критикувам при победа. Няма и да плача, ако загубя. За мен футболът е не веднъж да победиш с 5:0, а пет пъти да биеш с 1:0", продължи наставникът на "червените".

"Новият нападател Мауридес със сигурност ще ни помогне. Той е висок, здрав футболист, който играе отлично с глава. Имаме нужда именно от такъв футболист. 

Надявам се в реванша Рига да играят малко по-офанзивно, което ще ни отвори възможности за повече пространства напред. Познавайки обаче треньора им, мисля, че ще изглеждат по-същия начин. За нас най-важното е да не допуснем отново попадение и да намерим начин да вкараме", допълни специалистът.

"Благодарен съм на феновете, които ни подкрепиха. Беше много шумно. Бях почти шокиран. Фантастично е да се играе при подобни фенове. Надявам се да продължим да ги радваме" завърши сръбският специалист. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига