Треньорът на ЦСКА Нестро Ел Маестро коментира победата с 2:1 над Ботев (Пловдив) в последния мач за годината. Той допълни, че за "червените" е било важно да не изпадат в ситуацията на големия им съперник Левски, който след поражението си от Берое с 1:2, се отдалече на 10 точки зад лидера Лудогорец. ЦСКА ще зимува втори с 6 точки по-малко от шампиона. 

„Трудно е да говорим за нормален футболен мач. Физическото и психическото трябваше да вземе връх. Втората част бяхме по-нервни и не играхме така добре като първото. Всичко можеше да се случи, но съм доволен, че спечелихме", каза пред Диема Спорт Ел Маестро.

"Знаехме, че ако играем днес (б.р. - имаше вероятност срещата да бъде отложена с 24 часа заради обилния снеговалеж), трябваше да заложим на отбор с повече биткаджии, да минимизираме пасовете назад. За големи периоди от мача ни се получи", анализира специалистът.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Попитан за двете принудителни смени в редиците на ЦСКА – на Али Соу и  Рубен Пинто, Ел Маестро каза: „Мускулни проблеми имат играчите. Не е нищо сериозно“.

"Беше важно да останем живи в битката за титлата. Не искахме да бъде в ситуацията на Левски, защото за тях всичко е приключило и им предстои много скучна втора половина от шампионата. За нас не е така, все още сме в играта и за Купата на България. Шест точки е много от Лудогорец, но ние спечелихме днес и поне имаме надежда. Ако резултатът бе различен, щеше да е невъзможно. Сега е трудно, но не невъзможно", коментира Ел Маестро.  

„Моята работа е на терена - да подготвям играчите. Ситуацията, в която се намираме е такава. Надявам се с играчите, които имам, да направя подобрение“, завърши треньорът на ЦСКА.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019