ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ, пратеник на БЛИЦ СПОРТ в Латвия

ЦСКА гостува на Рига в среща реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион „Сконто“ започва в 19:30 часа, а задачата пред Нестор Ел Маестро е да класира тима си за следващата фаза. Така „червените“ за първи път от осем години ще елиминират отбор в евротурнирите. За последно това се случи през сезон 2010/11, когато след отстраняването на уелски Ню Сейнтс ЦСКА влезе в групите на Лига Европа. През следващите години последваха отпадания от Стяуа, Мура и Зимбру.

Всички в лагера на „червените“ са надъхани за победа над Рига, което пък ще гарантира срещи с австрийския Адмира Вакер в следващия кръг. Очакванията са Ел Маестро да направи промени в стартовия състав. Вместо неубедителните в първия мач по крилата Жоржиньо и Енриге в игра най-вероятно ще се появят Едвин Джеси и възстановеният от контузия Кирил Десподов. Тиаго ще играе като фалшива деветка, както беше и в първия мач.

Пред треньора на ЦСКА има различни опции и в отбраната. Едната вероятност е Секулич, който игра като десен бек в първата среща, сега да партнира на Бодуров в центъра на защитата, а по фланга да е Стивън Перейра. Очакванията са обаче Нестор Ел Маестро да заложи на формацията от първата среща, а през отбраната да бъдат Рубен Пинто и 17-годишният Валентин Антов.

Домакините няма какво да губят в днешния мач и трябва да спечелят с два гола разлика, ако искат да продължат напред. Треньорът Виктор Скрипник обаче едва ли ще хвърли тима си в слепи атаки още от самото начало. По-скоро Рига като в първия мач ще чака, докато получи шансовете си.

РИГА – ЦСКАРезултат с изображение за цска емблема 2018/19
(в първия мач 0:1)

Днес от 19:30 часа по Диема Спорт
Рига, „Сконто“
Съдия: Фуркат Атажанов (Казахстан)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Рига: Озолс, Габовс, Черномордис, Баенко, Куракинс, Панич, Вушурович, Шарич, Енин, Дейвис, Лемаич
Контузен: Лайзанс
Наказани: няма

ЦСКА: Черниаускас, Секулич, Бодуров, Чорбаджийски, Жеферсон, Пинто, Антов, Малинов, Джеси, Десподов, Тиаго
Контузени: Ст. Атанасов, Манолев
Наказани: няма

Баланс между двата отбора: 1 мач, 1 победи за ЦСКА
Баланс на Рига в Европа: 1 мач, 1 загуба
Баланс на ЦСКА в Европа: 215 мача, 85 победи, 46 равенства, 84 загуби

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019