ЦСКА продаде една от звездите си - Мауридес, научи ексклузивно БЛИЦ СПОРТ.

Бразилският нападател вече е футболист на Чангчун Ятай. Ръководството на ЦСКА се споразумя с колегите си от китайския клуб, след което Мауридес подписа договора си.

По-рано днес звездата на "армейците" сам издаде, че е пред трансфер в Китай - новината, за която БЛИЦ първи писа на 4 февруари

Мауридес, който от няколко дни е в най-многолюдната страна в света, последва официалната страница на китайското първенство, след което последва и един от посланиците на бразилското посолство в социалната мрежа "Инстаграм".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Мауридес е привлечен в Чангчун Ятай, за да помогне на отбора бързо да се завърне в Суперлигата. Новият му тим е сред клубовете с традиции в Китай, като през 2007 година печели шампионската титла.

Припомняме, че Мауридес се размина със сигурен трансфер в Рапид (Виена) преди повече от месец. Двата клуба се бяха споразумели за сума от 1,3 милиона евро, но сделката пропадна поради две причини. Първо, таранът се оказа с доста голямо наднормено тегло, а освен това личният му агент поиска много висока комисионна.

Сега обаче преговорите с Чангчун Ятай се развиха успешно, както за ЦСКА, така и за нападателя.

В касата на "червените" ще постъпи солидна сума от продажбата на играча.​
Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ СПОРТ

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка